HTML

Marketing szakértők

Egy kkv marketing blog azoknak, akiknek konkrét kérdéseik vannak, és valódi válaszokat szeretnének. A www.nomico.hu szakértőitől. Írd meg kérdésedet! "A marketing egy szemüveg, amin keresztül az üzletedet látod. Ezt a szemüveget remélem az ügyfeleid adták rád. "

Friss topikok

  • mihalytoth: "Szomorú, de a jelenlegi recesszió kedvez ennek a folyamatnak." Én nem látom szomorúnak, de önmagá... (2009.03.05. 17:13) Matematikai marketing?
  • zsz: Szia Chris Dry, hát annyira azért nem triviális. A net csak Angliában előzte meg a tvt - most elő... (2008.05.27. 21:51) Nélkülözhető?
  • nomi mark: Szia Kontaktia! Köszi az értékes hozzászólást...még nem terveztem a crm mélységeibe belemenni, de... (2008.05.25. 14:30) Ha B2B marketing akkor elhúzodó vásárlási folyamat.. hogy védd ki?
  • Kontaktia: A spam törvény miatt hozzánk is egyre többen fordulnak, hogy legalizáljuk az e-mail adatbázisukat,... (2008.04.07. 22:59) Persze, dm, de kinek? Gyűjtögető életmód
  • KondorAlbert: A Nike már a kilencvenes évektől alkalmazza, leginkább a márkatudatosítás terén. No Logo című köny... (2008.04.07. 12:29) vírusmarketing

Linkblog

Kkv marketing siker top 10!

2008.02.01. 14:03 nomi mark

Ez most rendhagyó bejegyzés, senki nem kérdezett, de mi el akarjuk mondani. Ez a hírlevelünkbe írt kis post egyszerűen összefoglalja, hogy mi az, amit minden kisvállalatnak meg kell tennie a siker érdekében.
 
  1. Pozícionálás, az egyedi előny megtalálása

Első feladatunk és egyben mindennek az alapja is: a jó pozicionálás, a megkülönböztetés elengedhetetlen a sikeres vállalkozáshoz. Meg kell találnunk azt az egyedi előnyt, amelyet csak a mi cégünk, termékünk tud nyújtani. A potenciális vásárlók mindig valamilyen igényükre, problémájukra keresnek MEGODLSÁSt és nem terméket. Vagyis az nem elég, hogy minőséget árulunk, az már inkább, hogy nálunk online is lehet. Nem feltétlen könnyű ezt kitalálni. Írj össze mindent, amit fontosnak, előnyenk találsz a céggel, termékkel kapcsolatosan és húzd ki az általánosságokat. Ami megmaradt, na az az egyedi előnyöd.

  1. Teszteljünk, mérjünk

Ez pedig a hatékony és költséghatékony marketing alapfeltétele. Ha nem mérjük, honnan tudjuk, hogy melyik szöveg, melyik akció mennyire volt hatékony? Ha nem teszteljük a hirdetésünk szövegét, az e-mailünk tárgysorát, honnan tudjuk, hogy mivel érnénk el nagyobb eredményeket. E nélkül legközelebb is csak vaktában lődöznék, esetleg fölöslegesen költenénk.

  1. Törekedjünk folyamatos minőségre

A visszatérő vevők, vásárlók megkövetelik, hogy ne csak a termékek, de az ügyfélkezelés, a kapott marketing anyagok stb is mindig azonos minőségűek legyenek. Hiszen azért tértek vissza, mert amit a múltkor kaptak tetszett és szeretnének még. Ezért érdemes sztenderdizálni és ezért is érdemes automatizálni.

  1. Nem a terméket, az előnyét kommunikáljuk!

A pozícionálásnál is felmerült, hogy soha ne V6-os porszívót áruljunk, hirdessünk, hanem az atkamentes tisztaságot. Mindig a fogyasztó szemszögéből érzékelt előnyre helyezzük a hangsúlyt. Ha nem tudjuk pontosan megítélni, hogy miért is veszik portékánkat, kérdezzük meg őket!

  1. Kutassunk piacot

És ez a megkérdezés a piackutatás. Informálódjunk a neten, kérdezzük meg a célcsoportot, a saját vevőinket, vásároljunk a konkurenciától – ismerd meg ellenségedet. Így tájékozódhatunk a piaci trendekről, a versenytársainkról, a vevői igényekről.

  1. Kommunikáljunk folyamatosan

Egy egyszeri hirdetés nem hirdetés. 5+ az. De hosszútávon folyamatosan kommunikálnunk kell potenciális vevőinkkel, hogy ne merüljünk feledésbe, hogy ha később olyan problémájuk akad, amit mi tudunk megoldani, mi jussunk az eszükbe. Ha találtunk egy csatornát, ami bevált, akkor ragaszkodjunk hozzá – jelenjünk meg mindig ott, és azonos külalakkal/arculattal, legyen az szórólap, sajtóhirdetés stb.

  1. Dolgozzunk ki lead management programot

Ha a kommunikációval begyűjtöttük az érdeklődő, potenciális vevők tömegét, akkor értékeljük, osztályozzuk őket, és gyártsunk belőlük vevőket. Legyen egy - amennyire lehet automatizált -, több pontból álló rendszerünk, amely segítségével végigvezethetjük őt a vásárlási folyamaton.

  1. Legyen stílusunk

Legyen stílusunk. Nem elég egyedinek lenni, ha lehet legyünk „coolak”. Ez a coolság is hozzájárult az Ikea, az Apple  és pl. az Index sikeréhez.

  1. Legyünk felhasználóbarátok

A felhasználóbarátság alatt nem csak a könnyű kezelhetőséget, vásárlási folyamatot értjük, hanem, hogy a folyamat minden egyes állomása pozitív élményekkel gazdagítja ügyfelünket: az ügyfélszolgálattól kezdve, a fizetésig.

  1. Használjunk direkt marketinget és célozzunk jól

Kkv-ként bizony a legnagyobb fegyver a kezünkben. Építsünk ki és gondozzunk saját adatbázist és kommunikáljunk feléjük releváns tartalommal folyamatosan! Nem véletlen, hogy a direkt marketing egyre nagyobb szeletet hasít ki a reklámtortából, akár offline, akár online.

 Érdekes? Ajánld ismerőseidnek blogunkat!

Szólj hozzá!

Címkék: marketing pozícionálás kkv direkt marketing

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingszakertok.blog.hu/api/trackback/id/tr10320928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása